Det var i 1998 de tre barnebarna Diana, Dino og Gianni bosatte seg her og pustet liv i familiearven med bland annet vinproduksjon på gården. Den historerike herregården var en skattekiste med det spesielt gunstige jordsmonnet og flotte hellingene i vinmarkene.
Vinifikasjon og vitikultur
Med stor respekt for naturen dyrker familien Bertolino økologisk i de dansende åssidene av Monferrato. Vinmarkene er alle marker med ulike mesoklimaer, og egenskaper og jordsmonnet består av ulike sammensetninger av leire og sand, marl med marint opphav og limestone. Den marine marl`en ser man i form av sjell og fosiler i vinmarken.
Om vinene
Tenuta Olim Bauda produserer tradisjonelle druer i vinmarker der de eldste stokkene er 60 år gamle. De har plantet de røde druene Barbera, Nebbiolo, Grignolino og Freisa, og av hvite har de Cortese og den internasjonale Chardonnay. Druene blir plukket i ca 2 uker i overgangen mellom September og Oktober. De går til direkte pressing samme kveld og deretter til fermentering i ståltanker. Etterhvert deles vinene opp der noen lagres vidre på ståltank og noen på franske fat. Sånn lagres det i 18 måneder før de flaskes og lagres i minimum 6 måneder til.