Meny Lukk

Olivier Humbrecht driver en av Alsace regionens absolutt beste produsenter. Zind-Humbrecht ble startet i 1959, når vinmarkene fra Zind- og Humbrecht familiene ble samlet. Men Humbrecht familien har vært vindyrkere siden 1620. Det eies og dyrkes 40 Hektar vinmark, mesteparten beliggende i Turckheim og resten spredd i Hunawihr, Thann, Gueberschwihr og Wintzenheim.

Olivier er i 50-årene, utdannet Master of Wine og en av forkjemperne for Biodynamisk vindyrking, dette startet de med i 1997. Olivier er en av de forkjemperene i å sette opp Biodyvin, ett Biodynamisk sertifiseringsorgan.

Årlig produksjon er på 13-16 000 kasser, med ett lavt utbytte på 30-40 hl/ha i snitt. Dette må regnes som lavt i Alsace som lenge har vært kjent for utrolig høyt utbytte i vinmarkene og slitt med dårlig rykte på vinene sine.

I vinmarken gjøres alt arbeid manuelt, det brukes ingen sprøytemidler og kun naturlig gjødsel. Det jobber 22 personer hos Zind-Humbrecht, mesteparten av tiden til disse tilbringes i vinmarken hvor det arbeides hardt for å beholder vinplantene friske og sterke.

I kjelleren hos Olivier foregår det aller meste «hands-off». Det tilsettes kun litt svovel etter innhøsting, druene presses før vinene fermenteres med naturlig gjær. Gjæringen tar lang tid, ved en smaking i Januar 2014 kunne Olivier fortelle at han hadde fremdeles hadde ett fat fra 2012 som fremdeles fermenteres. Vinene får minst 6 måneder på bunnfallet etter gjæringen før vinen filtreres og tappes på flaske uten noen andre tilsetninger.

Vinene fra denne adressen har endret seg mye de siste årene. Mens de tidligere fikk kritikk for å være rike, tunge og alkoholrike har de i de siste årene blitt slankere, mere drevet av syre og friskhet!

Vinene merkes med ett nummer, Indice 1-5, som indikerer hvor mye restsukker som er igjen i vinen. 1 er helt tørt, mens 5 er de søteste av de normale vinene. Vendage Tardive og Selection de Grain Nobles kommer uten Indice, men er alltid søte.

>>{{Viner fra Zind-Humbrecht:}}

[[Viner fra Zind-Humbrecht:]]

Årgang Vin Område/appelasjon Druetype
2011 Zind-Humbrecht Pinot Blanc Alsace, AOC 70% Pinot Auxerrois, 30% Pinot Blanc
2012 Zind-Humbrecht Gewürztraminer Alsace, AOC 100% Gewürztraminer
2011 Riesling Terroir d’Alsace Alsace, AOC 100% Riesling
2011 Riesling Clos Häuserer Alsace, AOC 100% Riesling
2009 Riesling Grand Cru Brand Alsace, AOC 100% Riesling
2010 Riesling Clos Windsbuhl Alsace, AOC 100% Riesling
2011 Riesling Grand Cru Rangen de Thann «Clos-Saint-Urbain» Alsace, AOC 100% Riesling
2010 Pinot Gris Vieilles Vignes Vendage Tardive Alsace, AOC 100% Pinot Gris
1999 Pinot Gris Clos Jebsal Vendage Tardive Alsace, AOC 100% Pinot Gris

[[Viner fra Zind-Humbrecht:]]

Last ned detaljert produktark her.