Meny Lukk

Selv om vinmarker har vært i familien Weis sin familie i århundrer, var det ikke før i 1947 at Nicolaus Weis startet produksjon av vin. I de tidlige årene var han travelt opptatt med å bygge vinkjellerene og husene i utkanten av Leiwen, hvor de fremdeles holder til den dag i dag. Han oppkalte vineriet etter St. Urban som er skytshelgen for de tyske vinmakerne og la til «hof» som betyr eiendom. I 1960 tok sønnen Herman over ansvaret for all produksjonen. I løpet av hans tid ble eiendommen en av Tysklands største og etablerte seg selv som en av de fremste planteforedlerene i verden, spesielt anerkjent for sitt arbeid med Rieslingdruer. På starten av 70-tallet var han en av pionerene i beplanting av Riesling i Canada, i området Niagara Peninsula. Den dag i dag finnes det en vinmark som heter St. Urban Vineyard, plantet av Herman.

Herman var alltid interessert i å kjøpe topp vinmarker i Mosel, og i 1989 kjøpte han parseller i noen av Mosel sine beste plotter i Piesport, Ockfen og Wiltinger. Sammen med sin kone, Ida, økte han vinmarksarealet til 33 hektar.

I 1997 kom sønnen Nik inn i firmaet, sammen med faren omorganiserte de vinmarkene ved å selge de dårlige markene og heller kjøpe mer av de beste vinmarkene. I 2004 giftet Nik seg med Daniela, hun tok med seg en parsell i Mehringer inn i porteføljen.

Det jobbes hardt for å lage så gode viner som mulig, alt gjøres så tradisjonelt som mulig, alt arbeid gjøres for hånd i vinmarkene, lite bruk av kjemiske sprøytemidler og streng seleksjon. I kjelleren skjer fermenteringene spontant, før vinene lagres på gamle trefat før tapping på flaske.

Gamle vinstokker, streng seleksjon og lite menneskelig innblanding i kjelleren er viktige grunnprinsipper hos denne produsenten.

Som Egon Müller sier : «Etter meg, er dette den beste produsenten i Mosel!»

>>{{Viner fra St. Urbans-Hof}}

[[Viner fra St. Urbans-Hof]]

Årgang Vin Druetype
2013 Urban Riesling Riesling
2013 Riesling Wiltinger Feinherb Alte Reben Riesling
2013 Ockfener Bockstein Riesling Kabinett Riesling

[[Viner fra St. Urbans-Hof]]

Last ned detaljert produktark her.