Meny Lukk

Vininor 37Giulio Salvioni startet i 1985 opp produksjon av Brunello di Montalcino og Rosso di Montalcino ved hans vingård La Cerbaiola. Dette ble gjort sammen med Attillio Pagli ved hans side, Pagli hadde jobbet og lært faget hos Soldera og mange vil nok kunne kjenne igjen litt av den samme stilen i disse to vingårdene.
Salvioni må man kunne regne som topp 3 Brunello produsenter, fantastiske viner lages hos denne lille produsenten. Det dyrkes kun druer i vinmarken La Cerbaiola, 3 hektar totalt, det produseres kun 800 kasser totalt i året. Han lager Brunello di Montalcino og om årgangen tilsier det deklassifiserer han en del til Rosso di Montalcino.
Mens mange produsenter sliter med å integrere moderne og tradisjonelle metoder foregår dette sømløst hos Giulio, en blanding hvor de fremhever hverandre sine sterke sider. I vinmarken jobbes det med moderne metoder, det beskjæres og foretas flere grønne innhøstninger iløpet av året for å sikre perfekte drueklaser ved innhøstning. I kjelleren foregår alt tradisjonelt med en lang maserasjonsperiode på 25 til 30 dager før vinene lagres i 24 måneder på store Slavonske Botti.
Vinene har en utrolig konsentrasjon, intensitet og eleganse. Alt på en gang.
Vinene er svært lagringsdyktige og noen av verdens mest ettertraktede viner.

Last ned produktark (PDF) her.