Fattoria Poggio di Sotto hører til den absolutte elite i Montalcino og holder til ved Castenuovo i den sydlige del av området hvor Piero Palmucci grunnla eiendommen i 1989. Eiendommen er i dag ca 12 hektar stor. Vinmarkerne ligger i 200-450 meters høyde og har vinstokker med en alder på opp mot 50 år i et kalkholdig jordsmonn.
Poggio di Sotto lager noe av de mest kompromissløse fortolkninger av brunello og rosso di Montalcino. Vinen laves i den klassiske forstand hvor der kun benyttes store slavonske fat på 25-35 hl og hvor vinen får lov at ligge lang tid på disse før de tappes på flaske. Det arbeides økologisk og med meget lave utbytter. Vinene spontanfermenteres i åpne fat, hvoretter det følger en 3-4 ukers lang maserasjon . Rossoens druer kommer fra de samme marker og plukkes samtidig som Brunelloen. Rossen ligger 2 år på fat før den tappes på flaske, og kan lett måle seg med seriøse brunelloer fra andre produsenter. Brunelloen ligger ca 5 år på fat før den tappes på flaske, hvilket er langt mer enn de 3 år som er normen for brunello . I de beste årganger lages også riserva, disse ligger enda lengre på fat enn brunelloen. Vinene fra Poggio di Sotto er ekstremt konsentrerende men samtidig utrolig elegante og har et enormt lagrings potensiale.
>>{{Viner fra Poggio di Sotto}}
[[Viner fra Poggio di Sotto]]
Årgang | Vin |
2005 |
Brunello di Montalcino |
2007 |
Rosso di Montalcino |
[[Viner fra Poggio di Sotto]]