Meny Lukk

Champagne Phillipe Gonet styres av søskenparet Pierre og Chantal Gonet som overtok styringen av champagnehuset etter farens død i 1990, og sammen brakte litt etter litt kvaliteten til nye, uante høyder.

Champagne Gonet ble startet i 1840, i «Le Mesnil». Pierre og Chantal har på kort tid gjenopprettet husets høye kvalitet etter noen vanskelige år på 1990 tallet, da faren Philippe døde etter et fall i vinkjelleren. Pierre har blitt en meget dyktig vinmaker, og de nye vinene er overbevisende og bidrar til at Champagnehuset får en stadig høyere stjerne.

Le Mesnil er, er som en av 17 byer i Champagne, klassifisert som 100% Grand Cru og er berømt for sin Chardonnay. Det meget krittholdige jordsmonnet avgir et mineralsk og friskt uttrykk, noe som igjen avsteder et lett gjenkjennelig «fingeravtrykk» i champagnene fra Gonet.

I vinmarkene arbeides det etter «Culture Raisonnèe» som innebærer at man gjennom samvittighetsfullt og naturlig hardt arbeid pleier vinmarkens økosystem og sikrer at man kan høste de aller beste druer. Innhøstningen skjer for hånd og seleksjonen av druer er streng. Det vinifiseres på klassisk måte i kjelleren, med bruk av en tradisjonell presse som sikrer en lang og skånsom ekstraksjon av druenes aromaer. Alle vinmarker vinifiseres separat for å sikre en jevn kvalitet både på standardcuvèer og toppvinene. Champagene har ett stort lagringspotensiale, og Gonets egen kjeller inneholder eksemplarer av strålende Champagner helt tilbake til 1893.

>>{{Viner fra Gonet:}}

[[Viner fra Gonet:]]

Årgang Vin Område Druetype
«Roy Soleil» Grand Cru Le Mesnil Blanc des Blancs Extra Brut Champagne Chardonnay

[[Viner fra Gonet:]]

Last ned detaljert produktark her.