Meny Lukk

Vingården Novaia i Veneto, Italia drives av brødrene Vaona, vingården har vært i familiens eie siden det 18. århundre. Her produseres det en rekke av de klassiske Veneto vinene. De er sertifisert økologisk, det arbeides mye i vinmarken, det utføres flere grønne innhøstninger for å sikre at druene vil bli konsentrerte og fullmodne. Det brukes kun naturlige behandlinger i vinmarkene og all innhøstning skjer for hånd. Det innhøstes i flere omganger for hver parsell, for å kun sitte igjen med de aller beste druene.
De beste druene reserveres for Recioto og Amarone, disse legges i trekasser, hele klaser og kun ett lag. Kassene settes i en godt luftet kjeller i 400 meters høyde over havet hvor druene naturlig «tørker» frem til Januar.
Her brukes det både tradisjonelle og moderne teknikker, det beste av to verdener. Gian Paolo og Cesare Vaona har vært de første i Veneto som har byttet ut den tradisjonelle Pergola oppbindingen med den noe mer moderne Gujot. I kjelleren brukes det naturlige gjærstammer og fermentering på temperaturkontrollerte ståltanker, mens vinene ligger på Barrique i etterkant.

>>{{Viner fra Novaia:}}

[[Viner fra Novaia:]]

Årgang Vin Område Druetype
2012 Valpolicella Classico Veneto Corvina, Corvinone og Rondinella
2011 Valpolicella Ripasso Classico Veneto Corvina, Corvinone og Rondinella
2009 Amarone della Valpolicella Classico «Corte Vaona» Veneto Corvina, Corvinone og Rondinella
2009 Recioto della Valpolicella Classico «Le Novaje» Veneto Corvina, Corvinone og Rondinella

[[Viner fra Novaia:]]

Last ned detaljert produktark her.