Meny Lukk

I 1975, starter historien til denne produsenten, det var da Gabriele Mastrojanni kjøpte eiendommene San Pio og Loreto for å plante hans første vinstokker. Når Gabriele først startet dette, fant han «Jomfruelig» land, som ikke hadde vært beplantet med vinstokker tidligere, men lagt øde og udyrket.

Fra første stund viste han at områder som dette, med bratte skråninger og arbeidskrevende forhold, ville være utrolig generøst med tanke på kvaliteten, men gjerrig på kvantiteten; Han hadde helt rett!

Andre hadde også samme tankegang og det ble kjapt fastslått av den riktige druetypen for dette området var Sangiovese Grosso, Mastrojanni satte seg som mål å lage en av de beste Brunelloene som produseres! Helt fra første årgang, viste vinene seg å være fantastiske, med ett tydelig jordsmonn preg. På kort tid har eiendommen bygd opp fantastisk omdømme for høy kvalitet. Vinene fra denne adressen er elegante, rene, aromatiske og bygd for lagring.

Hele tiden har vinene blitt fermentert i sementtanker, før vinene lagres i store Eikefat mellom 15 og 54 HL store. Det foregår flere grønne høstinger i vinmarkene for å sikre god konsentrasjon og modning i druene. Det plukkes i 3 omganger som vinifiseres hver for seg. Den første plukkingen har høyere syre enn de senere innhøstingene og brukes som base for blendingen av vinene i etterkant.

I 2008, flere år etter at Gabriele døde, bestemte hans barn seg for å selge eiendommen til Illy familien som var heldige nok til å ha muligheten for å kjøpe denne eiendommen. Det har etter dette skjedd flere små endringer, deler av vinene fermenteres nå på eik i tillegg til sement, de har introdusert ett sorteringsbånd for druene. Vinene virker å bare bli bedre og bedre, virkelig en adresse og se opp for!

>>{{Viner fra Mastrojanni:}}

[[Viner fra Mastrojanni:]]

Årgang Vin Område Druetype
Rosso di Montalcino Toscana Sangiovese
Brunello di Montalcino Toscana Sangiovese

[[Viner fra Mastrojanni:]]

Last ned detaljert produktark her.