Meny Lukk

Denne produsenten holder til i en flott, historisk eiendom i Serralunga. De eier vinmarker i de beste vinmarkene som Vigna Marenca, Vigna Margheria og Vigna Rionda. Totalt dyrkes det 12 Hektar med Nebbiolo, Barbera og Dolcetto.
Produksjonen av vin startet ikke før på 1950 tallet, med Luigi Pira i spissen. I den første tiden solgte han druer og vin i bulk til de største produsentene i området som var på utkikk etter produkter av høy kvalitet. På starten av 90-tallet tok Gianpaolo, Luigi’s sønn, mer og mer ansvar for produksjonen av vinene. Han er i dag den ansvarlige for produksjonen og driften av vineriet, med hjelp fra brødrene Romolo og Claudio.

I vinmarkene jobbes det så naturlig som mulig, med hardt arbeid og bruk av naturgjødsel. Alt arbeid og plukking av druene gjøres for hånd. I vinkjelleren gjæres vinene med bruk av naturgjær på temperaturkontrollerte ståltanker, før vinene overføres til eikefat. Mens alle vinene tilbringer en periode på store slavonske Botti, lagres noen av Baroloene også på Tonneaux og Barrique. Det jobbes hardt for å opprettholde en balanse mellom tradisjon og modernisme, samtidig som kvaliteten holdes på ett høyt nivå!

>>{{Viner fra Pira:}}

[[Viner fra Pira:]]

Årgang Vin Område Druetype
2010 Langhe Nebbiolo Serralunga d’Alba, Piemonte Nebbiolo
2008 Barolo «Vigna Margheria» Serralunga d’Alba, Piemonte Nebbiolo
2008 Barolo «Vigna Marenca» Serralunga d’Alba, Piemonte Nebbiolo

[[Viner fra Pira:]]

Last ned detaljert produktark her.