Meny Lukk

Denne Tokaji produsenten ledes av Istvan Szepsy, og regnes som en av verdens absolutt beste på søtviner. Vinene har ett utrolig lagringspotensiale, samtidig er de fantastiske å drikke også unge.

Istvan startet i 1991 sitt eget Domaine, etter å ha jobbet som teknisk direktør i ett større kooperativ i Tokaji. Gjennom denne jobben ble Istvan kjent med de aller beste vinmarker og teknikker i Tokaji, dette gjorde at han i 1991 klarte å sikre seg 4,2 HA med noen av områdets aller beste vinmarker.

I årene som har gått har Istvan kjøpt opp flere og flere vinmarker, slik at de i dag sitter med nærmere 55 HA Vinmark. Alle ligger i den klassiske MÀD sonen, mesteparten er også klassifisert Grand Cru i de 6 landsbyene Szent Tamas, Nyulaszo, Kiraly, Betsek, Thurzo og Birsalmas. Det kjøpes ingen druer, all produksjon skjer på druer fra egne vinmarker, slik at de skal ha full kontroll på kvaliteten og dyrkingsmetodene til druene. Utbyttet er også ekstremt lavt, kun 1/5 av lovlig utbytte i regionen.

Hvert år produseres det ca 40 000 flasker tørre viner, 12 000 flasker Szamorodni og 8000 flasker av de «edle» vinene. Det dyrkes Furmint, Hàrslevelü og noe Muscat. Det drives økologisk, det benyttes ingen sprøyemidler eller kunstgjødsel, kun naturlig gjær, ingen tilsetning av enzymer. Det brukes minimalt med svovel.

>>{{Viner fra Szepsy:}}

[[Viner fra Szepsy:]]

Årgang Vin Område Druetype
2008 Szamorodni Tokaji, Ungarn Furmint, Hàrslevelü
2005 Aszu 6 Puttonyos Tokaji, Ungarn Furmint, Hàrslevelü
2011 Tokaji Late Harvest «Kiraly» Tokaji, Ungarn Furmint, Hàrslevelü

[[Viner fra Szepsy:]]

Last ned detaljert produktark her.