Meny Lukk

Denne tradisjonelle produsenten holder til midt i Serralunga, hvor de driver Hotell, Restaurant og produserer sine egne viner. De eier egne vinmarker i noen av Serralunga sine beste vinmarker, Colaretto, Vigna Rionda og Parafada, totalt nærmere 5 HA beplantet med Nebbiolo, Barbera og Dolcetto.

I dag drives firmaet av ekteparet Franco og Maria Anselma. Franco er vinmaker, mens Maria tar seg av smakinger, kontor og salg. De driver ett hotell midt i Serralunga «sentrum», med vinkjelleren i samme hus. Rundt 1900 ble hotellet åpnet, de begynte da med vinproduksjon for å kunne servere sine egne gjester. I tiden som gikk har produksjonen av vin eskalert og blitt større enn deres eget behov. I dag kjøper Norge mesteparten av produksjonen deres, vinene har blitt utrolig godt mottatt av både presse og restaurantmarkedet.

Det dyrkes etter økologiske prinsipper, alt arbeid i vinmarkene foregår for hånd, kun naturgjødsel. De er ikke sertifisert økologisk, da de ønsker å kunne behandle plantene om ulykken skulle være ute. I kjelleren produseres vinene så klassisk som overhodet mulig. Det benyttes lang skallmaserasjon, vinene får spontanfermentere og lagres på store gamle Botti. Lagrinstiden på vinene er lang, mye lenger enn hva som kreves i appellasjonene, men gir utrolige viner.

>>{{Viner fra Anselma:}}

[[Viner fra Anselma:]]

Årgang Vin Område Druetype
2012 Barbera d’Alba Serralunga d’Alba, Piemonte Barbera
2009 Vino Rosso «Russ» Serralunga d’Alba, Piemonte 50% Barbera, 50% Nebbiolo
2011 Langhe Nebbiolo Serralunga d’Alba, Piemonte Nebbiolo
2008 Barolo «Colaretto» Serralunga d’Alba, Piemonte Nebbiolo
2007 Barolo Riserva «Vigna Rionda» Serralunga d’Alba, Piemonte Barbera

[[Viner fra Anselma:]]

Last ned detaljert produktark her.