Meny Lukk

Vininor 28Eiendommens historie starter i 1880 i Savigny-les-Beaune. Fra dette tidspunkt har hver generasjon vært med å utvikle eiendommen takket være hardt arbeid og kunnskap.

1880; oldefar Simon Bize eier noen få vinmarker, det er en tøff periode og alt arbeidet gjøres for hånd. 1918; bestefar Simon Bize tar over eiendommen kjøper noen nye parseller. Hest og ny teknologi fører til økt effektivisering av jordbruket. 1950; Far Simon Bize blir en viktig figur i det han bestemmer seg for å tappe hele produksjonen og markedsføre vinene selv. Eiendommen oppnår hurtig anerkjennelse for sin høye kvalitet. 1972; Patrick Bize fullfører sin fars prosjekt. Bygger en ny vinkjeller og øker eiendommens vinmarker ytterligere, noe som gjør at de fra nå av kan tilby sine kunder en lang rekke med topp vinmarker. Regnes i dag som den ledende produsenten fra Savigny med høy internasjonal anerkjennelse.

Eiendommen består totalt av 22 hektar med vinmarker.
Patrick sitt hovedmål er å plukke druer med god syre og tilstrekkelig modenhet slik at man oppnår den perfekte balansen mellom syre og frukt. Patrick sitt mål for de røde vinene er å lage definerte, delikate viner, som fullt ut representerer sitt terroir. En av særegenhetene til eiendommen er å jobbe med hele drueklaser under fermenteringen. Vinifikasjonen er fleksibel, med tanke på å respektere forskjeller i jordsmonn for å oppnå størst mulig grad av finesse og eleganse i vinene. Det brukes lite eller ingen ny eik for å bevare mest mulig av aromaene til Pinot Noir. Rødvinene verken klares eller filtreres.

>>{{Savigny-les-Beaune Village Blanc}}

>>{{Savigny-les-Beaune 1cru Aux Vergelesses}}

[[Savigny-les-Beaune Village Blanc]]

Vin og Produsent: Savigny-les-Beaune Village Blanc, Domaine Simon Bize
Land: Frankrike
Opprinnelse: Burgund
Druetype: 100% Chardonnay
Vinbeskrivelse: Elegant og klassisk sentral burgunder med toner av friske grønne epler, sitrus, smør, nøtter og mineraler. Frisk syre og flott moden frukt og lang avslutning. Vinen kommer fra village marker i Savigny-les-beaune og er modnet i brukte fat samt noe nye fat som varierer imellom 10-20% fra årgang til årgang. Battonage er brukt meget forsiktig da man ønsker at bevare friskhet og eleganse i vinen.

Bruksområde:Fisk og skalldyr, kraftige supper samt lyse kjøttretter

[[Savigny-les-Beaune Village Blanc]]

[[Savigny-les-Beaune 1cru Aux Vergelesses]]

Vin og Produsent: Savigny-les-Beaune 1.cru Aux Vergelesses. Domaine Simon Bize
Land: Frankrike
Opprinnelse: Burgund
Druetype: 100% Pinot Noir
Vinbeskrivelse:
Elegant og kompleks 1.cru fra vinmarken Vergelesses i Savigny-les-Beaune. Vinen er fremstillet med bruk av hele drueklaser og modnet på forholdsvis gamle fat for å bevare den delikate frukten fra Pinot Noir. Klassisk duft av syrlige røde bær, humus, høstløv, lær og mineraler, med frisk syre faste tanniner og lang finish.
Bruksområde: Vilt, fugl og rødt kjøtt samt gryteretter.

[[Savigny-les-Beaune 1cru Aux Vergelesses]]