Domainet ble etablert i 1984 av Pierre Cherrier og hans to sønner Francois og Jean-Marie. Eiendommen produserer årlig ca 140.000 flasker fra i alt ca 18 hektar vinmarker med vinstokker med en alder på opp mot 70 år. Største delen av produksjonen består av hvit vin, men det produseres også rosé og rødvin. Sauvignon druene dyrkes på tre klassiske jordsmonn, Silex, Terres blanches og Caillottes. Druene presses mekanisk umiddelbart etter innhøstning for at bevare friskheten, hvoretter mosten klares og fermenteres i ståltank ved 19-20 grader. For at bevare mest mulig friskhet i vinen ønsker man ikke malolaktisk gjæring. I tillegg til den klassiske Sancerre produseres også en utgave som er lagret på fat, samt en biodynamisk utgave som er lagret på stål og fat. Vinene fra Domaine Rossignole er friske og typeriktige utgaver av Sancerre og passer glimrende til den norske sjømat og klassiske geitemelks ost.
Last ned produktark (PDF) her.
>>{{Viner fra Rossignole}}
[[Viner fra Rossignole]]
Årgang | Vin |
2009 | Sancerre Blanc |
[[Viner fra Rossignole]]