Meny Lukk

vininor 6BEiendommen ble etablert av Henri Sorrel, frem til midten av 70 tallet ble alle druene solgt til lokale Negocianter. Eiendommen ble for alvor satt på kartet med 1978 og 1979 årgangen som den selv i dag anses som noen av de fremste Hermitage vinene som noensinne er produsert.

I 1984 døde Henri Sorrel og Marc Sorrel overtok ansvaret for familieeiendommen. Han hadde da jobbet sammen med sin far siden 1982. På nittitallet produserte Marc Sorrel en rekke middelmådige viner før den igjen hevdet seg blant de fremste i Hermitage fra slutten av 90 tallet, i dag regnes Marc Sorrel definitivt som en av de fremste i Hermitage.

Eiendommen består i dag av 3,4 hektar med Hermitage samt noe Crozes-Hermitage.      Det produseres fire Hermitage-viner, 2 hvite og 2 røde. Metodene som brukes er meget tradisjonelle, med meget forsiktig fatbruk og lang fatmodning. Sorrel eier noen av de fremste vinmarkene i Hermitage og hans flaggskip er de to spesialvinene, den hvite Hermitage ”Rocoules” fra nevnte vinmark og den røde, Hermitage ”Le Gréal” som er en blanding av vinmarkene ”Le Meal” og ”Greffieux”. Ca 90% av druene kommer fra ”Le Meal” og de resterende druene kommer fra den beste delen av ”Greffieux”. Vinen modnes utelukkende på eldre eikefat i 18-22 måneder. Produksjon ca. 5000 flasker årlig.

>>{{Viner fra Sorrel:}}

[[Viner fra Sorrel:]]

Årgang Vin Alder på vinstokker
2007 HERMITAGE ROUGE “Le Gréal” 70 år
2007 HERMITAGE ROUGE 30 år
2007 HERMITAGE BLANC “Les Rocoules” 50 år
2007 HERMITAGE BLANC 40 år

[[Viner fra Sorrel:]]