Grivot familien kommer opprinnelig fra Jura regionen, og det var Joseph Grivot som først etablerte et vinfirma i Vosne, men det var først da Gaston Grivot tok over eiendommen at det ble fart på sakene. I 1919 solgte Gaston flere av de dårligere vinmarkene for å kjøpe en stor parsell av Grand Cru marken ”Clos De Vougeot”. Gaston var dessuten en av de første ønologene som ble utdannet på universitetet i Dijon, etterfulgt av sin sønn Jean noen år senere. Sammen sørget de for å gjøre Grivot navnet kjent i hele verden. Akkurat som sin far, kjøpte Jean en parsel med Grand Cru, Richebourg i 1984, og ble etterfulgt av sin sønn Etienne i 1987.
Etienne tok sin vin utdannelse i Beaune og hadde varierende jobberfaring i California og andre steder i Frankrike. Det var denne erfaringen som fikk Etienne på tanken at vinene til Grivot familien kunne vært så mye bedre. Hvordan kunne min bestefars viner være så mye bedre enn de vi laget på åttitallet var spørsmål han stilte seg. Etienne sin konklusjon var at man burde gå tilbake til “basic” og sørge for et jordsmonn som var i balanse og harmoni.
Han startet umiddelbart å se på avkastning i vinmarkene, kald masserasjon, gjærings-temperaturer, innhøstingsdatoer og bruken av eik. Alt dette for å sørge for å lage viner som var behagelige, elegante, friske, rike og komplekse. Bygget for et langt liv, viner som reflekterer Burgund sitt unike jordsmonn. Etienne søker etter å lage viner som er harmoniske og balanserte. For å oppnå dette er det viktig å ta hensyn til årgangens særegenhet og sørge for fleksible vinifikasjons metoder.
Grivot familien har en mengde med eldre vinstokker, gjennomsnittet er 40 år og eldre. Vinstokkene blir replantet etter som de dør naturlig, noe som sørger for et naturlig høy gjennomsnittsalder. Eiendommen drives etter økologiske metoder.
>>{{Følgende viner er tilgjengelig:}}
[[Følgende viner er tilgjengelig:]]
Årgang | Vin | Vinmark | Alder på vinstokker |
2007 | Bourgogne Pinot Noir | – | 40 |
2007 | Vosne-Romanee | – | 40 |
2007 | Vosne-Romanee | 1er Cru Les Beaux Monts | 50 |
2007 | Vosne-Romanee | 1er Cru Les Rouge | 40 |
2007 | Vosne-Romanee | 1er Cru Les Brûlées | 40 |
2007 | Nuits St-George | 1er Cru Les Roncieres | 55 |
2007 | Nuits St-George | 1er Cru Les Pruliers | 40 |
2007 | Nuits-St-George | 1er Cru Les Boudots | 75 |
2007 | Nuits St-George | Les Lavieres | 40 |
2007 | Chambolle-Musigny | La Combe d’Orveaux | 40 |
2007 | Echezeaux | Grand Cru | 70 |
2007 | Richebourg | Grand Cru | 70 |
2007 | Clos de Vougeot | Grand Cru | 45 |
[[Følgende viner er tilgjengelig:]]
“Etienne Grivot describes 2007 as a vintage which produced wines that are “very pinot and very terroir in character. They are wines of finesse rather than power that emphasize the elegance of their fruit but do not rely on it entirely to seduce the drinker. We waited until the 5th of September to begin picking and since we didn’t really have any rot pressure due to the north wind, there was no rush which allowed me to wait for higher maturities. I calculate that the 5th was 108 days after the middle of the flowering, which is an extra 8 days beyond the 100 day rule of thumb and I believe that it paid off with better sugars as well as better phenolic maturities. I did a slightly softer vinification and because the wines are so pure, I reduced the amount of new wood somewhat. I will probably also bottle a month or two earlier than usual too to help preserve the freshness and purity of fruit as I don’t want to risk having it dry out in barrel.” The Grivot ‘06s have all turned out about as originally previewed and as the scores and comments confirm, they are really lovely wines that are somewhere between the powerful and very concentrated 2005s and the more elegant and lighter 2007s”. – Burghound