Meny Lukk

Domaine de la Tornelle som drives av Evelyne og Pascal Clairet ligger midt i byen Arbois. Første årgang var 1991 fra innleide vinmarker. Familien har imidlertid løpende kjøpt vinmarker rundt byen og eier i dag 7 hektar. All vin som produseres er økologisk sertifisert og fra 2010 årgangen biodynamisk. Domaine de la Tournelle produserer klassiske viner fra regionen med fokus på eleganse kombinert med kraft og kompleksitet. All innhøstning gjøres for hånd og blir fraktet til kjelleren i små kasser så man unngår oksidasjon av druene. Druene presses i hele klaser og fermenteres med naturgjær i ståltank og brukte fat, ofte uten tilsetning av svovel. Den totale tilsatte mengde og av svovel i vinene er aldri høyere enn 20 mg/l og ofte er der ikke tilsatt noe svovel. All vin modnes på gamle fat som man kjøper i Burgund. De yngste fatene er 3-4 år gamle. Vinen ligger som regel 24 mnd med bunnfall ofte uten batonnage. Domaine de La Tournelle produserer 4 tørre hvite viner, to forskjellige cuveer på Chardonnay med fokus på forskjellige typer jordsmonn, samt to hvite på Savagnin hvor den ene er med flor og den andre uten. Utover dette produseres tre røde viner på Ploussard og Trousseau, samt spesialitetene Cremant d’Jura, Vin de Paille og en helt fantastisk Vin Jeaune.

Chardonnay Terre de Gryphees 2008: Chardonnay dyrket på kalkstein og flintstein. Fermentert i store fat og modnet på 228 liters fat uten svovel i 24 mnd. Kun tilsatt litt svovel ved tappingen på flaske. Vinen er ekstremt mineralsk med innslag av eple, voks, nøtter og toast. Smaken er saftig med markant syrestruktur og lang mineral finish. Passer til stekt fisk og skalldyr, faste oster samt lyst kjøtt.

Fleur de Savagnin 2009: Savagnin dyrket på kalkstein og flintstein. Fermentert i store fat og modnet på 228 liters fat uten svovel i 24 mdr uten flor. Kun tilsatt litt svovel ved tappingen på flaske. Vinen dufter floralt med markant mineralitet samt innslag av epler nøtter og toast. Frisk og fyldig smak med flott syrestruktur og lang finish. Passer til kraftige fiskeretter, lyst kjøtt, sopp samt faste oster.