Meny Lukk

vininor 9BEiendommen ble kjøpt av Eugene Maret i 1912 som en gave til sin kone, som opprinnelig kom fra Chateaneuf og var datter av en lokal vinmaker. Deres sønn, Fernand Marat arvet deler av eiendommen og økt arealet ytterligere.

Eiendommen drives i dag av Michel Maret og hans to døtre Caroline og Veronique.  Michel har 17 hektar og femti forskjellige vinmarker innenfor appelasjonene Chateauneuf-du-Pape. Vinmarkene i Chateauneuf er hovedsakelig fordelt over tre områder:

I tillegg kultiverer de fire hektar med vinmarker i appelasjonen Vacqueyras på ”Hautes Garrigues” platået i Sarrins, hvor de lager en fabelaktig Vacqueyras vin. Michel Maret sin Vacqueyras regnes som en av de aller fremste.

Alle druene er håndplukket og gjennomgår en nøye sortering i vinkjelleren, hvoretter druene avstilkes fullstendig før de gjennomgår en tradisjonell vinifikasjon. Maret bruker kun sement tanker og store eike fat. Vinene gjennomgår verken klaring eller filtrering.

Alle drue typene gjæres hver for seg, for å frembringe de distinkte aromaene før de blandes til den endelige cuvéen. Hovedsakelig dyrkes følgende druer; Grenache, Syrah og Mourvedre.

>>{{Viner fra Dom. De La Charbonniere}}

[[Viner fra Dom. De La Charbonniere]]

Årgang Vin Vinmark Druer Alder på vinstokker
2006 Châteauneuf du Pape Domaine Grenache 70 %, Mourvedre 15%, Syrah 15%
2006 Châteauneuf du Pape Mourre des Perdrix Syrah 15%, Mourvedre 15%, Grenache 70% 45 år
2006 Châteauneuf du Pape Vieilles Vignes 70% Grenache, 30% Mourvèdre 80 år
2006 Châteauneuf du Pape Hautes Brusquières Grenache 70% and Syrah 30% 40 år
2006 Vacqueyras 40% Syrah 60% Grenache 30 år

[[Viner fra Dom. De La Charbonniere]]