Thomas Carsin er første generasjon vinprodusent i Loire. Han har tidligere jobbet som vinkonsulent for flere produsenter i Champagne, Provence og Sonoma, før han slo seg ned i Loire sammen med sin kone. Nærmere bestemt i nærheten av byen Saint Aubin de Luignè, i Coteaux de Layon fikk han kjøpe vinmark med ekstremt gamle, upodete vinstokker. I stedet for å gjøre det på den enkle måten, med å rive opp alle stokkene og plante på nytt, ble det lagt utrolig masse arbeid på å gjøre vinstokkene sunne og friske igjen.
I dag har de totalt 28 Hektar vinmarker, fordelt på 30 forskjellige parseller i området mellom Chaume og Ardenay. Produksjonen er 100% Økologisk, og siden 2010 har man begynt å produsere etter biodynamiske prinsipper. Chenin Blanc er den viktigste druen for Thomas, men Sauvignon Blanc, Gamay, Grolleau og Pineau d’Aunis dyrkes også. I kjelleren brukes det kun naturgjær, og de alle fleste vinene gjennomgår malolaktisk gjæring. Etter en lang gjæringsprosess som normalt sett varer til utpå vårparten, lagres vinene i gamle store fat for å oppnå størst mulig kompleksitet og terroirpreg.
Last ned detaljert produktark (PDF) her.
>>{{Viner fra Clos:}}
[[Viner fra Clos:]]
Årgang | Vin | Område | Druetype |
2012 | Les Petit Gorgèes | Loire | Sauvignon Blanc |
2012 | Anjou Blanc «Bastingage» | Loire | Chenin Blanc |
2012 | Indigène | Loire | Gamay og Grolleau |
2011 | Esperance | Loire | Pineau d’Aunis |
2011 | Chaumes | Loire | Chenin Blanc |
[[Viner fra Clos:]]
Last ned detaljert produktark her.