Meny Lukk

Thomas Carsin er første generasjon vinprodusent i Loire. Han har tidligere jobbet som vinkonsulent for flere produsenter i Champagne, Provence og Sonoma, før han slo seg ned i Loire sammen med sin kone. Nærmere bestemt i nærheten av byen Saint Aubin de Luignè, i Coteaux de Layon fikk han kjøpe vinmark med ekstremt gamle, upodete vinstokker. I stedet for å gjøre det på den enkle måten, med å rive opp alle stokkene og plante på nytt, ble det lagt utrolig masse arbeid på å gjøre vinstokkene sunne og friske igjen.
I dag har de totalt 28 Hektar vinmarker, fordelt på 30 forskjellige parseller i området mellom Chaume og Ardenay. Produksjonen er 100% Økologisk, og siden 2010 har man begynt å produsere etter biodynamiske prinsipper. Chenin Blanc er den viktigste druen for Thomas, men Sauvignon Blanc, Gamay, Grolleau og Pineau d’Aunis dyrkes også. I kjelleren brukes det kun naturgjær, og de alle fleste vinene gjennomgår malolaktisk gjæring. Etter en lang gjæringsprosess som normalt sett varer til utpå vårparten, lagres vinene i gamle store fat for å oppnå størst mulig kompleksitet og terroirpreg.

Last ned detaljert produktark (PDF) her.

>>{{Viner fra Clos:}}

[[Viner fra Clos:]]

Årgang Vin Område Druetype
2012 Les Petit Gorgèes Loire Sauvignon Blanc
2012 Anjou Blanc «Bastingage» Loire Chenin Blanc
2012 Indigène Loire Gamay og Grolleau
2011 Esperance Loire Pineau d’Aunis
2011 Chaumes Loire Chenin Blanc

[[Viner fra Clos:]]

Last ned detaljert produktark her.