Meny Lukk

Jean Macle er kjent som kongen av Chateau Chalon, i dag har sønnen Laurent tatt over tøylene her hos denne anerkjente og meget tradisjonelle produsenten. Han jobber hardt for å oppnå like stor kunnskap som faren og lager eksepsjonelle viner.

Familien Macle stammer har i generasjoner vært tønnemakere, mens i 1850 slo de seg ned i Chateau Chalon, først dyrket de blandet jordbruk, men fra 1960 tallet har det kun vært vinproduksjon her. I dag er det 7. generasjon i familien som er ansvarlig i kjelleren, mens faren Jean hjelper til med det meste. Det dyrkes 12 hektar vinmarker, 8 hektar Chardonnay i Cote de Jura og 4 hektar Savagnin i Chateau Chalon.

Vinene herfra lages på en så tradisjonell og tidskrevende måte som man finner noe sted i vinens verden. Det er først i de senere år at sønnen Laurent har begynt å produsere noen få viner som ikke er lagret under flor. Dette skjer til mor og fars store sorg og det er så vidt vi får lov til å kjøpe noen av disse vinene, men de få flaskene vi får er verdt å kjøpe!

Vinene har en utrolig renhet og typisitet. Jura kan være ett vanskelig område å forstå, men en smak av vinene fra denne adressen og du skjønner hva som har forbauset og fascinert Sommelierer verden over.

Appellasjonen Chateau Chalon ble opprettet i 1958, og dekker viner laget på samme måte som Vin Jaune, bare med strengere regler, vinen må ha potensiell alkohol på 12% (11,5% i Vin Jaune) før vinen skal lagres i 6 år og 3 måneder under flor før flasking.

Det produseres en Cote de Jura som er lagret i 3 år under flor, Chateau Chalon og Cote de Jura «Ouillè», ouillè betyr toppet opp, altså at vinen lagres uten flor påvirkning og i fulle fat. Det brukes kun gamle Meursault fat i produksjonen, kun bruk av naturlig gjær og ingen kjemikalier i vinmarkene.

It was the Emperor Napoleon who, when sharing a drink at Schloss Johannisberg with the Prince de Metternich, declared «Here, you serve the best wine in the world». «Sire,» replied the Prince «the best wine in the world is not from Johannisberg, but it is found in a small town in your empire, at Château Chalon».

>>{{Viner fra Macle:}}

[[Viner fra Macle:]]

Årgang Vin Område Druetype
2009 Côtes du Jura «Ouillè» Jura 70% Chardonnay; 30% Savagnin
2010 Côtes du Jura «Ouillè» Jura 80% Chardonnay; 20% Savagnin
2010 Côtes du Jura «Sous-Voile» Jura 70% Chardonnay; 30% Savagnin
2006 Chateau Chalon Jura Savagnin

[[Viner fra Macle:]]

Last ned detaljert produktark her.