Meny Lukk

vininor 5B

«Ingen Champagne dyrkere er like kjent eller så innflytelsesrik som Anselme Selosse. Direkte eller indirekte har han inspirert en hel generasjon unge vindyrkere i regionen og blant forbrukerne har hans viner blitt noen av Verdens mest ettertraktede.»
Storheten bak Champagnene fra Selosse, stammer fra Anselme sin enkle ide om at for å lage stor Champagne må man starte med den beste frukten. Denne ideen var revolusjonerende på 1970 tallet, da dette var tross alt en tid hvor frukten som inngikk i de fleste Champagner var av historisk lav kvalitet, ett resultat av for høye avlinger og overdreven bruk av kjemikalier.
Anselme hadde studert i Burgund og gått i lære i kjellerene hos Coche, Lafon og Leflaive hvor han hadde fått mye erfaring. Han trodde ikke bare på lave utbytter og økologisk dyrking, men også på Terroir! I 1980 tok han over etter faren og tok øyeblikkelig grepene han fant nødvendig. Utbyttene ble halvert og all bruk av kjemikalier ble stoppet. Han hadde en ekstrem tilnærming til vinmarkene, som man aldri før hadde sett i Champagne. Han dukket opp som en av Verdens mest dypsindige tenkere om samholdet mellom sunne vinmarker og vinene som kommer fra de.
Alle druer plukkes for hånd, hans druer har høyest fysiologisk modenhet i hele Champagne, men også en av de aller mest uttrykksfulle når det kommer til terroir-preg.

Last ned produktark mer mer info (PDF) her.