Meny Lukk

Vininor 21
Bruno Paillard ble født i Reims i 1953. Hans familie hadde vært vinbønder og Champagne meglere i Bouzy og Verzenay – to grand crus i champagne – siden 1704. I 1975 ble han også megler, men 6 år etter bestemte han seg for å skape sitt eget champagnehus. Bruno Paillards ønske var å produsere en champagne ulik alle andre, med stor grad av renhet og eleganse.

I 1981, kun 27 år gammel, solgte han sin MK2 Jaguar for å skaffe egenkapital til selskapet sitt. Ren galskap, i Champagne hadde det ikke blitt startet et nytt champagnehus på nesten hundre år. Ikke desto mindre ble Champagne Bruno Paillard snart en stor suksess, og i 1988 skrev den kjente engelske vinskribenten følgende: ”Lite men prestisjefullt ungt Champagnehus; eksellente, silkete årgangs – og non vintagechampagner.”

Den årlige produksjonen ligger på ca. 500.000 flasker hvorav ca 75 % går til eksport til 23 ulike land. Bruno Paillards Champagne selges bare gjennom tradisjonelle distribusjons kanaler som vinbutikker og restauranter. Produksjonen foregår i et moderne temperaturregulert glass og stål bygg like utenfor Reims. Bruno Paillard produserer tre ikke årgangs champagner (non vintage) og flere årgangs (vintage) champagner. Huset produserer bare brut champagner og ingen demi-sec eller sec, og tilsetter et minimum av sukker for å bevare en mest mulig autentisk og naturlig champagne.

Champagne produksjonen hos Bruno Paillard er tradisjonell, men metodene som brukes er de mest moderne for å sikre en høyest mulig kvalitet. Champagnene lages bare av den første pressingen (premiere cuvée) – den reneste og beste drue saften. Gjæringen foregår for det meste på stål tanker, samt at 20 % gjæres på små eike fat. Alle vinene gjennomgår malolaktisk gjæring. Bruno Paillard kjøper druer fra 32 landsbyer i hele Champagne. Bruno Paillard har helt siden 1985 skrevet dato for dekosjering på flaskene, dette som den eneste i Champagne.

Last ned detaljert produktark (PDF) her.

Champagner fra Bruno Paillard

Årgang Vin
Non vintage Brut Première Cuvèe
Non vintage Rosè Première Cuvèe
Non vintage Blanc de Blancs Grand Cru
1995 Nec Plus Ultra
1996 Brut Millèsime BdB ’96
1995 Brut Millèsime BdB ’95
1996 Brut Assemblage ’96
1999 Brut Assemblage ’99

Sagt om Champagne Bruno Paillard:

“Hva er det viktigste med ditt Champagne hus? At vi eksisterer!” Bruno Paillard

“ Bruno Paillard er Champagnes hurtigst voksende stjerne. Han satser på eleganse, fremfor fylde og karakter og hans Prèmiere Cuvée er ikke bare elegant, men også en av de mest stabile ikke årgangschampagnene på markedet” Tom Stevenson

“The quality of the wines is indisputable, with the flagship Première Cuvée NV possessing a delicate Chardonnay flavour with a tingling, fresh finish” Decanter

“In an appellation and region where change is measured in centuries, Bruno Paillard has        surprisingly emerged in the last decade as one of the bright young stars, promoting high quality Champagne and refusing to compromise on quality. One of the best producers of non vintage brut.” Robert Parker

”Bruno Paillard is determined to become one of the top Champagne producers. He uses 15 percent oak in all his Champagnes, exept the rosé. He is also careful to have a large store of old reserve wines in barrels for six months. Only the cuvée is used in Paillard’s Champagne”  Richard Juhlin