Meny Lukk

Ciro Biondi var egentlig utdannet arkitekt og jobbet i flere år som dette, etter han møtte Stephanie, sin kone, bestemte de seg for å ta over det gamle familievineriet. Dette skjedde til farens store fortvilelse, at han skulle gi opp sin karriere som suksessfull arkitekt, for å stå i vinmarkene og plukke druer. Han var så sint at han nektet å smake på vinene, når han fikk de servert. Nå, litt over 10 år senere, kan vi slå fast at Ciro gjorde riktig i å komme tilbake til familieeiendommen.

Fra 1960-tallet ble Siciliansk vin transformert til ett samlebånd som hvert år sendte ut flere millioner liter dårlig bulkvin. Da var det svært lite attraktivt å dyrke de bratte, spredte vinmarkene med hundre år gamle vinstokker rundt Mount Etna. I 1980 var det kun ca 10 kvalitetsprodusenter som lagde flotte viner fra Etna, og hadde EU fått det som de ville, hadde de fleste vinstokkene blitt revet opp. Heldigvis forsto flere produsenter hvilke kvaliteter jordsmonnet kunne bidra med her og produksjonen i området rundt Etna tok seg opp igjen. Vinlusen Phylloxera kan ikke overleve i den vulkanske sanden her, og de fleste produsentene kan skryte av flere rekker av 100 år gamle upodete Nerello stokker.

Her hos Ciro og Stephanie, er filosofien at «The wines are made in the vineyard, not in the winery»! De bruker tradisjonelle metoder som Ciro sine forfedre brukte for over hundre år siden, druene plukkes mens månen er i Ne, ettersom den tradisjonelle troen sier at vinstokkene blør på andre tidspunkt. Alle stokkene holdes i «Albarello»stilen, altså som små enkeltstående trær, dette har blitt gjort i flere århundrer. I kjelleren har de en god blanding av tradisjonelle og moderne metoder, men alt gjæres med naturgjær, før noen av vinene lagres i eikefat, mens noen lagres bare på ståltanker.

Vinene er typeriktige, elegante og mineralske. En av Etna sine beste produsenter!

>>{{Viner fra Biondi}}

[[Viner fra Biondi]]

Årgang Vin Druetype
2013 Etna Bianco «Chianta» Carricante, Cataratto, Minnella og Muscatello
2013 Etna Rosso «Outis» Nerello Mascalese og Nerello Cappuccio

[[Viner fra Biondi]]

Last ned detaljert produktark her.