Meny Lukk

BaricciNello Baricci, den første av de opprinnelige 26 grunnleggerne av foreningen av Brunello di Montalcino i 1967, er personligheten som mest representerer mange små produsenter som har bidratt til å gjøre Brunello di Montalcino til den fantastiske vinen den er i dag. Vingården hans, Colombaio di Montosoli, har alltid vært en av de store «Cruene» av Montalcino og er en liten gård som har fått ryet sitt pga fantastisk kvalitet på vinene og seriøsisteten og ærligheten hjemme på hos Baricci familien.

Her hører tradisjon virkelig hjemme og hos Baricci har vinene holdt seg helt uendret, i motsetning til andre produsenter som har endret stilen for å treffe «den internasjonale smaken» bedre.

Jordsmonn, beliggenhet, godt påpasset vinmark, Sangiovese Grosso og de middels store Slavonske eikefatene utgjør Nello sin oppskrift på en fantastisk vin. Totalt produserer de 12 000 flasker Brunello og 18 000 flasker Rosso hvert år, og får alltid godt skussmål! Spesielt Rosso fra Baricci er fenomenalt god QPR, som den eneste Rosso fra hele Montalcino kommer 100% av druene fra kanskje den beste plassen å dyrke vinmark i Montalcino; nemlig Montosoli. Alle druene dyrkes etter økologiske metoder, alt plukkes for hånd og gjennomgår en streng seleksjon!

Last ned produktark (PDF) her.

>>{{Viner fra Baricci}}

[[Viner fra Baricci]]

Årgang Vin Drue
2012 Rosso di Montalcino Sangiovese Grosso
2010 Brunello di Montalcino Sangiovese Grosso

[[Viner fra Baricci]]