Meny Lukk

Ekstraforestilling med Egon Müller: Videosmaking direkte fra hans vingård Scharzhof i Mosel

Egon Müller

Unik Egon Müller smaking direkte fra Egon Müllers vingård Scharzhof i Mosel i Tyskland hjem i din egen stue tirsdag 15. juni kl 19.00.

Vi har den store glede av å invitere til videosmaking av Egon Müllers 2019 årgang inkludert viner fra verdens beste vinmark Scharzhofberg og Le Gallais – Braune Kupp, direkte fra Egon Müllers Scharzhof hjem til din egen stue.

Veronika Lintner, Egon Müllers høyre hånd, holder smakingen hvor vi smaker følgende viner fra hans fantastiske 2019 årgang; Scarzhof QBA som kommer i 2020 årgang, Scharzhofberger Kabinett, Scharzhofberger Spätlese, og den legendariske Scharzhofberger Auslese som alle kommer i 2019 årgang.

I tillegg har vi også klart å skaffe oss noen flasker av Egon Müllers auksjonsviner, vi smaker hans ikoniske Egon Müller Scharzhofberger Kabinett Alte Reben Auksjon 2019, Egon Müller Wiltinger Braune Kupp Spätlese Auksjon 2019 og sist men ikke minst Egon Müller Scharzhofberger Auslese Auksjon 2019.

Egon Müller 2019

Egon Müller Qba 2020
Egon Müller Scarzhofberger Kabinett 2019
Egon Müller Scarzhofberger Spätlese 2019
Egon Müller Scarzhofberger Auslese 2019

Egon Müller 2019 Auksjon

Egon Müller Scharzhofberger Kabinett Alte Reben Auksjon 2019
Egon Müller Scarzhofberger Spätlese Auksjon 2019
Egon Müller Wiltinger Braune Kupp Spätlese Auksjon 2019

Prisen er 990,- kr og vi har kun få plasser til disposisjon og vi åpner deltakelse i Oslo, Bergen og Stavanger. Vi distribuerer vinene i 5 cl flasker og de kan avhentes på nærmere angitt sted samme dag.

Se opptak av smakingen her

Egon Müller

Egon Müller

Egon Müller og hans Scharzhofberg er Tysklands og en av verdens mest ikoniske vinmakere. Hans viner fra den verdensberømte Scharzhofberg har lenge vært noen av de mest eksklusive og dyreste som er å få tak i, og det er ikke for ingenting at han stadig setter verdensrekorder i pris for sin Trockenbeerenauslese (TBA), så også for hans 2018 årgang av TBA som blant annet har oppnådd 100 poeng, og som vi er så heldige å fortsatt ha en ½ flaske og to 75 cl flasker av på lager.

Egon Müller er fjerde generasjon med samme navn, og eiendommen ble opprinnelig kjøpt fra den franske revolusjonshæren i 1797 etter at de hadde invadert Mosel regionen tre år tidligere. Det var imidlertid først med Egon Müller I at eiendommen virkelig ble kjent ca. et århundre senere, og han skapte seg et navn ikke minst på Paris utstillingen i 1900, noe som fortsatt er å se på etiketten til Scharzhofberg vinene. Egon Müller III hadde også en avgjørende rolle i etableringen av Egon Müllers navn, sammen med nåværende eier Egon Müller IV. 

Egon Müller lager kun viner med restsødme på den gamle måten med spontanfermentering og gamle tyske 1000 liters fat. Vinene omfatter Scharzhof QBA, deres enkleste vin, via Scharzhofberg og Braune Kupp i Kabinett, Spätlese og Auslese, samt deres fenomenale TBA (Trockenbeerenauslese) og en sjelden Eiswein. De lager Tysklands klart mest kjente Kabinett fra Scharzhofberg, og har også en egen utgave Scharzhofberg Kabinett Alte Reben som kun blir solgt på Trier auksjonen hvert år.

Egon Müller har også mange upodede vinstokker i Scarzhofberg og omplanter også disse selv om det ikke er lov i henhold til europeiske vinlover. Da vi spurte han om dette en gang vi var ute i vinmarkene, trakk han bare på skuldrene og smilte på sin lune og karakteristiske måte og sa lettere lakonisk: « I am Egon Müller, what are they to do?»

Relaterte nyheter