Meny Lukk

Videosmaking: Poggio di Sotto, Grattamacco og San Giorgio

vinyard

Vi har den store glede av å invitere til videosmaking av Poggio di Sotto og deres tilhørende vinerier, naboeiendommen San Giorgio i Montalcino og Grattamacco fra Bolgheri – en av de første og mest kjente av de såkalte Supertoscanerne, direkte fra Poggio di Sotto hjem til din egen stue.

Federico Harasser fra Poggio di Sotto holder smakingen hvor vi vil smake unike viner fra alle tre vineriene, ikke minst Poggio di Sotto Brunello di Montalcino Riserva i den strålende 2015 årgangen. Dette er en av Italias mest anerkjente og sagnomsuste viner som det kun lages ett fat av utelukkende i de aller beste årgangene.

Prisen er 980,- Vi har få plasser til disposisjon og blir kun mulig å gjøre dette i Oslo i denne omgang, men vi planlegger nye spennende smakinger også for de andre store byene. Vi distribuerer vinene i 5 cl flasker som kan avhentes på nærmere angitt sted samme dag. Vi kommer tilbake med smakingsark og lenke i god tid innen smakingen.

Vi sees torsdag den 15. april kl 19.00

Se opptak fra smakingen på YouTube

Vi smaker på følgende viner

Artikkelnr.ArtikkelnavnÅrgangUtvalgPris VMP.
11508301Grattamacco Bolgheri Vermentino2018Bestillingsutvalget506,-
1508401Grattamacco Bolgheri Superiore2016Bestillingsutvalget898,-
12632001San Giorgio Ciampoleto Rosso di Montalcino2019Bestillingsutvalget298,60
12631901San Giorgio Ugloforte Brunello di Montalcino2015Bestillingsutvalget555,60
7766801Poggio di Sotto Rosso di Montalcino2017Bestillingsutvalget788,-
7375101Poggio di Sotto Brunello di Montalcino2016Spesialbestilling1919,-
6014001Poggio di Sotto Brunello di Montalcino Riserva2015Spesialbestilling3375,-

Litt om vineriene

Poggio di Sotto

Poggio di Sotto har helt siden det ble etablert i 1989 vært anerkjent som et av Italias beste og som litt av et kultfenomen. Det ligger syd i Montalcino i Castelnuovo dell’Abata på mellom 200-400 meters høyde, med meget bratte hellinger. Vineriet er kjent for et meget lavt utbytte og en lett, fruktig og floral stil. Alle dere 3 viner er meget særegne og som noen av de beste i sitt slag. Det helt særegne hos Poggio di Sotto er det faktum at alle markene hos dem er i prinsippet Brunello di Montalcino marker og at all vin blir laget lik og går i forskjellige Botti. Det er ikke før etter et par år at man bestemmer seg for hvilke fat som blir Rosso, hvilke som blir Brunello og år om annet beroende på årgangen hvilket som blir Brunello Riserva. Det lages aldri mer enn ett fat av Brunello Riserva.

Grattamacco

Grattamacco ble grunnlagt i 1977, og var det andre vineriet i området etter Sassicaia. Det ligger på en kolle mellom Castagneto Carducci og Bolgheri, med panoramautsikt over den Toskanske kysten i det sydlige Toskana. Vinmarkene er lokalisert på mellom 100-150 meter i en beskyttet den av Bolgheri. Grattamacco lager rødviner basert på franske drueblandinger, samt en meget fin hvit Vermentino og er kjent som en såkalt «Supertoscaner».

Tenuta San Giorgio

Tenuta San Giorgio som altså er naboeiendommen til Poggio di Sotto ligger syd for Montalcino by i Castelnuovo dell’Abate med utsikt over Orcia dalen ikke langt fra den utdødde vulkanen Mount Amiata. Eiendommen består av 142 hektar hvorav 26 hektar er vinmarker som ligger mellom 250 og 400 m.o.h. med øst- og sydøst vendte marker. Begge vinene er verifisert på den klassiske metoden og ligger på slavonske Botti henholdsvis 12 og 24 måneder.

MELD DEG PÅ HER!

Relaterte nyheter