
Det er få viner som passer bedre til høstens mange kjøttretter enn en god Sangiovese i form av Rosso og Brunello di Montalcino. Disse vinene passer til stor- og småvilt. Kjøttgryter samt deilige Bistecca Fiorentina / Cote de Boeuf eller bare en deilig filet.
Eksempler på viner fra Montalcino som passer godt til disse rettene er mange. Vi har nettopp fått i hus 5490401 Baricci sin Brunello di Montalcino 2015, samt vi også har 5490301 Baricci Rosso di Montalcino 2017 fra samme produsent. Fra en annen meget anerkjent Brunello-produsent kommer 173101 Mastrojanni Brunello di Montalcino 2015 og 173301 Mastrojanni Rosso di Montalcino 2018. Vi må heller ikke glemme den sagnomsuste 7766801 Poggio di Sotto Rosso 2017. Litt lenger nord befinner Castello di Monsanto seg, og her har vi 5518101 Monsanto Chianti Classico 2018, 4902101 Monsanto Chianti Classico 2016 og ikke minst den fantastiske 5518301 Il Poggio Chianti Classico Gran Selezione 2015. En annet strålende tips for dem som liker litt mer tanniner i vinen er den såkalte supertoscaner basert på Cabernet Sauvignon, Grattamacco Bolgheri Superiore 2016 (11508401).